Virtueel inkomstenloket – Wie doet mee met de snuffelstage?

De kernboodschap van het Virtueel Inkomstenloket is dat dit de potentie heeft om de oplossing te zijn, om te realiseren dat alle inwoners krijgen waar ze recht op hebben (tegengaan niet-gebruik) én de ambitie te realiseren om als 1 open en transparante overheid de inwoner echt centraal te zetten.

Het Virtueel Inkomstenloket is een simpel digitaal loket voor álle regelingen en toeslagen. Met dit loket kunnen inwoners eenvoudig hun gegevens ophalen uit overheidsbronnen en de bank, via een regelchecker laten checken op welke regelingen zij recht hebben en direct een aanvraag indienen bij de betreffende overheidsorganisaties.

Het Virtueel Inkomsten Loket wordt open source ontwikkeld:

Virtueel Inkomsten Loket · GitLab

Een filmpje van een technisch prototype hoe een inwoner zijn gegevens kan verzamelen.

Het Virtueel Inkomstenloket is een initiatief van: Gemeenten Utrecht, Amersfoort, Eindhoven en Buren Belastingdienst, UWV, SVB VNG Realisatie ICTU iWize

Neem voor meer informatie en het meedoen aan een snuffelstage contact op met Pieter in ’t Hout van de gemeente Utrecht: [email protected] 

Bekijk alle informatie in de bijgevoegde pdf.

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud