Hier is de toolbox, wat moet er nog meer in?

Beste mensen,

We hebben de afgelopen weken hele mooie stappen gezet in de ontwikkeling van onze Toolbox Slimme Stad. Nu is de vraag aan jullie: welke tools moeten er nog meer in? Zo wordt het nog meer onze gezamenlijke toolbox.

 

Toolbox

In artikel artikel 3.6 van de Dealtekst van onze City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ staat: De Partijen ontwikkelen en vullen een online instrumentenkoffer waarin deze nieuwe instrumenten worden verzameld. Dat hebben we gedaan en het eerste resultaat vind je op https://www.toolboxslimmestad.nl . Daar staat een online instrumentenkoffer met handige tools, werkwijzen, normen enzovoort die je kunt gebruiken als je bezig bent met smartcityprojecten.

 

Er staan nu ongeveer 120 tools in en we vullen hem dagelijks aan. Bij elke tool vind je een korte beschrijving en een link naar de site waar je het betreffende instrument vindt. We geven er (nog) geen waardeoordeel over. Dat hebben we wel overwogen, maar op dit moment vinden we dat te ingewikkeld en te arbeidsintensief. Maar we zien wel heel duidelijk nut een noodzaak daarvan. Dus wie daarover wil meedenken, heel graag, meld je even bij mij of Zoë.

We hebben de tools gerangschikt op basis van de categorieën die de G40 gebruikt in haar rapporten, zodat de koplopergemeenten er direct mee aan de slag kunnen. Maar je kan ook op andere manieren in de toolbox zoeken.

 

En nu graag jullie aanvullingen

Het is nu aan jullie. De toolbox is nog lang niet compleet. Dus we horen heel graag:

>> Welke tools moeten worden toegevoegd? Geef het door aan Zoë of (liever nog) vul het in via https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1251/toolbox-slimme-stad/typeform

>> Zie je foutjes, of heb je andere opmerkingen. Geef ze dan door aan Zoë (via [email protected])

 

Dank
Tenslotte heel veel dank aan Paul Swaak, Zoë Spaaij en Pieter de Jong voor het ontwikkelen, bouwen en vullen van de toolbox.

 

We zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Veel plezier ermee,

 

https://www.toolboxslimmestad.nl

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud