Scenario’s voor stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en mobiliteit

In het kader van de Ruimtelijke Verkenning 2019 heeft het PBL vier langetermijnscenario’s gemaakt over stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en mobiliteit: Bubbelstad, Groenrijk, Beursplein en Eigenwijk. In elk ervan verschillen niet alleen de mogelijke ontwikkelingen, maar ook de opvattingen daarover. Deze scenario’s maken verschillende toekomsten voorstelbaar, vergelijkbaar en bespreekbaar. Zowel de situatie in 2049 als de weg ernaartoe wordt beschreven. De scenario’s kunnen worden gebruikt in beleidsprocessen die zijn gericht op visievorming, strategiebepaling en coalitievorming.

Waar de korte versie van de Ruimtelijke Verkenning, Oefenen met de toekomst, beknopte versies van de toekomstbeelden (de situatie in 2049) en scenarioverhalen (de weg ernaartoe) presenteert, werkt het verdiepende rapport de volledige versies daarvan uit.

Zowel de verkenning als het volledige rapport zijn te vinden op https://www.pbl.nl/publicaties/scenarios-voor-stedelijke-ontwikkeling-infrastructuur-en-mobiliteit

Interessant is de reactie op de vier scenario’s van het PBL door Kasper Baggerman van stadszaken.nl. Deze lees je via https://stadszaken.nl/artikel/1988/utopie-of-dystopie-nbsp-deze-4-toekomstscenario-39-s-van-het-pbl-zijn-beide

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud