Gezocht: plannen voor Open Urban Dataplatforms binnen organisaties

Verzoek van uit de werkgroep Aanbesteden Open Urban Dataplatform

In de werkgroep “Aanbesteden van een Open Urban Dataplatform” buigen we ons over de vraag hoe gemeenten en andere overheden (al dan niet gezamenlijk) stappen kunnen zetten bij het formuleren van een programma van eisen en de inkoop en aanbesteding van een open urban dataplatform.

Daarbij constateren wij dat, een klein aantal koplopers daargelaten, veel organisaties er nog niet mee bezig zijn of worstelen met de vraag waar het nu precies omgaat en  waar ze moeten beginnen. We willen hier graag een beter beeld van krijgen.

Daarom horen we graag van jullie waar jullie staan en hoe jullie denken over open urban data platforms. Met het oog daarop hebben we een korte vragenlijst opgesteld, met het verzoek deze in te vullen en te retourneren naar: [email protected].

De eerste vraag luidt:

Wordt er binnen jullie organisatie al nagedacht over een open urban dataplatform?

En zo ja,

  1. Waarom willen we een Open Urban Data Platform? Wat beogen we ermee?
  2. Wat wil het bestuur? Wat wil de organisatie? Of is dit alleen een wens van de ICT-afdeling?
  3. Wie willen dit (nu en daadwerkelijk)?   
  4. Wat willen we (nu precies)?
  5. Welke problemen lossen we op met een gemeenschappelijke benadering van de markt?
  6. Wanneer willen we het gereed hebben (en tegen welke kosten)?

 

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud