Draaiboek Citizen science voor lokale besturen

Het draaiboek bevat tips, goede praktijken en stappenplannen voor lokale besturen om met citizen science aan de slag te gaan. Je kan het draaiboek lezen op de scivil website of downloaden als pdf.

Het draaiboek werd opgesteld door SMIT, IDEA consult en Scivil in opdracht van het Agentschap Binnenlands bestuur van de Vlaamse Overheid. In de aanloop naar het draaiboek werden verschillende Vlaamse steden, gemeenten en citizenscience-initiatieven geconsulteerd en betrokken bij een cocreatief traject.

Lees het interview met twee van de auteurs van het draaiboek, Carina Veeckman (SMIT) en Bart Van Herck (IDEA consult).

Verwante Artikelen

Samen slim aan de slag met City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ Fase 2: Toepassen en opschalen

Hier (in de pdf bij dit bericht) vind je de plannen voor de volgende stappen van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Je vindt hier altijd de nieuwste versie van het document. In de voetnoot lees je de datum van de versie. Het hele document is 8 pagina’s lang, maar als je alleen de eerste twee pagina’s leest (of de tekst hieronder), ben je ook op de hoogte. We zijn erg benieuwd naar jullie reactie.

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud