DatCan: de toolkit voor succesvolle dataprojecten

DatCan is een spin-off van het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs dat binnen de School of Business and Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam wordt uitgevoerd en verzorgd. Wetenschappelijk onderzoek dat een bijdrage levert aan het beantwoorden van de vraag ‘hoe organisaties waarde kunnen creëren met data en analytics’. Als onderdeel van dit onderzoek wordt veel samengewerkt met organisaties. Toepassing van de resultaten van dit onderzoek ligt ten grondslag aan de ontwikkeling van DatCan. DatCan is verder ontwikkeld op basis van ervaring die beide auteurs hebben met projecten rondom datagedreven innovatie en datagedreven werken bij een veelheid aan organisaties, zowel in de publieke als de private sector.

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Leer van smartcityprojecten wereldwijd

Op 7 juni organiseerden we een feedbacksessie met het Internationale Kwaliteitsteam in samenwerking met onze City Deal partner Amsterdam Smart City. Acht internationale deskundigen uit de smartcitywereld deelden hun visie over waar we mee bezig zijn in de City Deal en gaven interessante tips van projecten waar wij weer van kunnen leren.

Brainstorm over Barcelona

Op 16 juni hebben we met elkaar alvast nagedacht over Barcelona, want november komt altijd sneller dan je denkt. Heb je deze brainstorm nou gemist? Dan zijn we nog steeds heel benieuwd waarom jij wil gaan. Vul deze enquête zodat we je input mee kunnen nemen. https://kennislab.typeform.com/to/vceaGSkY

Ga naar de inhoud