Stand van Zaken City Deals

Hallo allemaal, Een keer per kwartaal geven we een update over de City Deals en ons werk voor Ecosysteem DMI. Dat kunnen jullie lezen in de bijlage.

Samenvatting:

Stand van zaken

Op 1 januari zijn we begonnen met de nieuwe opzet van de City Deal. In ons plan van aanpak  is de waarom, hoe en wat van die volgende stap toegelicht.

Aan het einde van het stuk zien jullie een takenlijst van werkzaamheden die we moeten doen voor deze City Deal.

In februari hoorden we dat we ook aan de slag kunnen voor het Ecoysteem DMI. Daar is een soortgelijk voorstel voor gemaakt met extra en eigen werkzaamheden.

En we zijn natuurlijk aan het werk voor de City Deal ‘Slim Maatwerk’. Dit alles leidt tot een lijst met verwachte output die onderaan dit document staat. Daar is te lezen wat de voortgang is per onderdeel.

Om aan te geven dat de drie projecten niet losstaan van elkaar, zijn ook de taken voor Slim Maatwerk en DMI opgenomen. De werkzaamheden voor DMI starten op 1 juli 2023, daarom ziet dat deel er nog een leeg uit. Die werkzaamheden starten naar verwachting op 1 juli 2023. We zijn wel begonnen met de voorbereiding en waar overlap is met werkzaamheden van de andere City Deals is daar op geanticipeerd.

 

Een korte samenvatting van het overzicht:

>> Het netwerk is opgezet, de City Deal is getekend, het online platform is opnieuw ingericht.

>> De eerste gezamenlijke bijeenkomst heeft plaatsgevonden en werd gewaardeerd.

>> Op 25 mei vind het eerste congres plaats (de Slimme Stad Parade). Aan een tweede event in september en aan ‘Barcelona’ wordt gewerkt.

>> Er wordt een eigen CRM gebouwd, die is naar verwachting deze maand gereed.

>> De site ‘een slimme stad zo doen we dat’ wordt verbouwd, dat is naar verwachting deze maand gereed.

>> Er zijn nu twee showcases actief, de derde loopt nog een beetje stroef, dat hopen we deze maand op te lossen.

>> De CoPs zijn gestart.

>> Er wordt gewerkt aan een manier om vragen uit deze City Deal in de volgende fase te krijgen (validatie en daarna waardecreatie). Die opzet is naar verwachting voor de zomer gereed.

 

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud