Samenvatting panelgesprek 30 maart 2023 in Dordrecht

Op 30 maart 2023 kwamen we samen in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht voor de City Deal Dag. Daar vond een panelgesprek met Klaes Sikkema, Sander Brabander, Marc Martojo, Peter van Waart en Annefleur Siebinga plaats rondom de vraag ‘Hoe zorgen we voor genoeg personeel voor deze digitale transitie?’ Hieronder vind je een beknopte samenvatting van wat daar is gezegd.

Klaes Sikkema: Maak gebruik van wat er is en maak gebruik van elkaars kennis in plaats van alles zelf opnieuw te doen. Ken je plek in je netwerk.

Sander Brabander: Het is en en. Je moet inzetten op vaardigheden, maar qua aantallen mensen red je het niet. Het gaat ook om je positie in de ecosystemen waarin je je beweegt.

Marc Martojo: Laten we met elkaar als ketenpartners de grote opgaven gaan realiseren en ons daarbij vooral focussen op het waarom. Het hoe en het wat moeten we aan de professionals laten; wij moeten samen aan het waarom gaan werken. Laten we daarin elkaar versterken.

Peter van Waart: Sluit je juist bij netwerken aan, zoals de City Deal, om zo in contact te staan met andere organisaties en de praktijk beter te begrijpen.

Annefleur Siebinga: We moeten goed nadenken over welke vaardigheden nodig zijn en hoe we de competenties kunnen verbeteren zodat de overheid meebeweegt in de digitale tijd.

Weet jij al aan welke CoP je mee wilt doen? Of wil je meer informatie? Neem contact op met zoe@future-city.nl

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Dit doen we tijdens de Data Week NL 2022

Van 27 juni t/m 2 juli 2022 vindt de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch. De hele week organiseren we een interessant programma met de ondertekening van de City Deal Slim Maatwerk, een driedaagse summerschool voor jongprofessionals en diverse workshops door partners van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Bekijk hier de verschillende programma’s (wijzigingen voorbehouden).

Ga naar de inhoud