Nieuwsbrief van 9 augusutus

Beste City Deal partners,

 

Op donderdag 12 augustus staat zoomkanaal 1 ter jullie beschikking, mochten jullie gebruik willen maken van het vaste donderdag van de City Deal partnerbijeenkomst. 

De zoom-link voor deelname vind je verderop in deze nieuwsbrief. 

 

 

 BELANGRIJK

 

City Deal bijeenkomst 12 augustus

Velen van jullie hebben aangegeven op 12 augustus op vakantie te gaan. Daarom zetten we de hele dag één zoomkanaal open met verschillende break-out rooms voor de werkgroepen die wel dit vaste partnermoment willen benutten om met elkaar te overleggen. Lees meer.

 

Nieuwe tools

Vanwege het overgaan van de werkgroepen ‘Lokaal meten’ naar Eurocities hebben we ruimte voor nieuwe instrumenten. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en suggesties. Lees meer.

 

CitiMeasure: Expression of Interest en Q&A

Op 31 augustus hebben jullie de mogelijkheid om laatste vragen aan de projectleiders van CitiMeasure te stellen. En we horen graag wat jullie willen met deze mooie Europese kans. Lees meer. 

 

(Her)ontwikkelingslocaties of -gebieden gezocht

In de tweede fase van de City Deal willen we ook aan de slag met artikel 6.9 van de City Deal: ‘De Partijen onderzoeken gedurende de looptijd van deze City Deal de mogelijkheid om op een aantal (her)ontwikkelingslocaties of -gebieden de ontwikkelde instrumenten toe te passen.’ Wil je meedenken? Neem dan contact met ons op. Lees meer.

 

 

 

 PARTNERBIJEENKOMST

 

Programma op 12 augustus 

Zoomkanaal 1 staat van 9.00 – 17.00 uur ter jullie beschikking. We maken ook een aantal break-out rooms aan, mochten jullie tegelijkertijd de zoom willen gebruiken:

https://us02web.zoom.us/j/83426950463?pwd=bnlTQjhoTng4cXI3Q0hLUUpPa3J1UT09

Meeting ID: 834 2695 0463
Passcode: 358390 

 

 

OVER DMI

 

Online werkomgeving DMI

We werken met elkaar samen in de online werkomgeving DMI. Om sneller de weg te vinden hebben we 3 deeplinks gemaakt:

Als je een uitnodiging voor DMI wilt of voor je collega’s, meld je dan even bij Wendolijn (wendolijn@future-city.nl) of Zoë (zoe@future-city.nl). 

 

Wie doet wat? – Werkgroepen
Wil je weten welke partijen aan welke werkgroep meedoet, bekijk het overzicht op DMI.

 

 

NIEUWS

 

Nieuw: City Deal Slim Maatwerk

We zijn erg blij dat we samen met de mensen van Sociaal Domein en de City Deal Eenvoudig Maatwerk een nieuw project beginnen: de City Deal Slim Maatwerk (io) waarin we onderzoeken hoe digitalisering en technologisering kan bijdragen aan het oplossen van problemen in het sociaal domein. Lees er hier meer over. Als je mee wilt doen of meer informatie wilt, neem dan contact met Jan-Willem Wesselink. 

 

Toolbox

We hebben de afgelopen weken hele mooie stappen gezet in de ontwikkeling van onze Toolbox Slimme Stad. Nu is de vraag aan jullie: welke tools moeten er nog meer in? Zo wordt het nog meer onze gezamenlijke toolbox. En wat kan er volgens jullie nog beter? Voor feedback en tools mail naar zoe@future-city.nl.

 

Bewustwordingscampagne 

Voor de G40 werken we mee aan een campagne om meer bewustwording te creëren van de mogelijkheden van digitalisering en smart city meer ‘top of mind’ krijgen bij bestuurders, bestuursadviseurs en raadsleden. Lees meer. 

 

Belangrijke data – noteer in je agenda: 

31 augustus – CitiMeasures bijeenkomst – zet in je agenda

9 sept – City Deal partnerbijeenkomst & Nieuw tekenmoment – zet in je agenda

7 okt – City Deal partnerbijeenkomst – zet in je agenda

4 november– City Deal partnerbijeenkomst + terugkoppeling kwaliteitsteams- zet in je agenda

2 december – City Deal Jaarcongres –  zet in je agenda

We werken momenteel aan een hybride versie van onze partnerbijeenkomsten voor het slimme normaal. Meer informatie volgt snel. 

Bekijk hier de complete agenda op DMI.

 

We wensen jullie nog een fijne zomer en zien jullie graag allemaal op 9 september fris en fruitig terug!

 

Met vriendelijke groet,

 

Zoë Spaaij – 0650586953 – zoe@future-city.nl

Jan-Willem Wesselink – 0628638426 – jan-willem@future-city.nl

Wendolijn Beukers – 0651581656 – wendolijn@future-city.nl

 

www.citydealslimmestad.nl

Verwante Artikelen

De City Deal gaat Europees – Lokaal Meten wordt CitiMeasure

De City Deal-instrumenten ‘Lokaal Meten – Vergelijken projecten’ en ‘Lokaal Meten – Betrek je burger’ worden opgeschaald naar Europees niveau. In samenwerking met Eurocities, het Europese netwerk van meer dan 190 steden in 38 landen, worden deze instrumenten doorontwikkeld onder de naam CitiMeasure – using citizen measurement to create smart, sustainable and inclusive cities.

Ga naar de inhoud