Nieuwsbrief van 21 december

Beste City Deal partner,

 

Het City Deal Jaarverslag 2022 van de City Deals ‘Slim Maatwerk’ en ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ is uit! We zijn er enorm trots op wat we afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt. Je leest het in het jaarverslag ‘Zo werken we samen aan de slimme stad’. 

Daarmee wensen we jullie alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig gezond en slim 2022. 

 

Download het jaarverslag in PDF

Of lees het jaarverslag online.

IN HET KORT: Dit is de City Deal ‘Slim Maatwerk’ en dit heeft de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ opgeleverd  

Afgelopen jaar hebben we met bijna 30 partijen op 27 juni de City Deal ‘Slim Maatwerk’ getekend tijdens de opening van de Data Week NL. Op 29 september kwamen daar nog een aantal partijen bij, waaronder de gemeente Utrecht en de gemeente Tilburg. 

In dit jaarverslag lees je de urgentie van deze City Deal in essays en in de interviews met enkele City Deal ‘ambassadeurs’. Ontmoet bijvoorbeeld Maarten Burggraaf (gemeente Dordrecht), Marjolein Pauly (gemeente Sittard-Geleen), Erwin Tak (gemeente Den Haag) en nog andere City Deal ambassadeurs. 

Stap voor stap gaan we met elkaar aan de slag om ervoor te zorgen dat digitalisering en technologisering benut wordt voor de problemen in het sociaal domein rondom bestaanszekerheid, gezondheid en kansengelijkheid. 

En laat je inspireren door de resultaten van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ die ook voor deze City Deal van betekenis zijn. Denk bijvoorbeeld aan een afwegingskader voor sensoren of aan een kennisplatform voor ethiek.

Ervaringen uit Barcelona

Van 14 – 17 november waren we op de Smart City Expo World Congress in Barcelona. Een paar ervaringen leest u in het jaarverslag, maar ook ‘onze’ sociale ambassadeurs Annefleur Siebinga en Elise Hol (Twentse Koers) waren in Barcelona. Elise blikt terug.

‘Er waren veel mooie initiatieven, zoals dat je data kunt koppelen aan public health en public safety in Canada. Zo kun je risicojongeren detecteren en daarop al eerder handelen. En bijvoorbeeld Finland liet zien dat je data kunt koppelen en daarop proactief kunt handelen. Zuid-Korea ging zelfs een stap verder in bijvoorbeeld de slimme inrichting van wijken en straten. 

Wat mij vooral bij bleef is dat het eigenlijk geen rocket science is, je moet gewoon durven doen met elkaar.’

Lees op p. 46 van het jaarverslag meer over de ervaringen uit Barcelona. 

Onze komende sprintsessies

17 januari 2023 – Sprintsessie Kansengelijkheid – Meld u aan

24 januari 2023 – Sprintsessie Wijk en Woning – Meld u aan

26 januari 2023 – Sprintsessie over de Wams – Meld u aan

LinkedIn Twitter

Voor deze City Deal slaan de City Deals ‘Eenvoudig Maatwerk’ en ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ de handen ineen. Beide City Deals zijn een initiatief van Agenda Stad van het Ministerie van BZK. Door krachten, netwerk en kennis te bundelen hopen ze echt het verschil te kunnen maken. Vanuit die bestaande City Deals werken de Future City Foundation, het Programma Sociaal Domein en Stedennetwerk G40 nauw samen.

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven voor deze mailinglijst. 

 

Verwante Artikelen

Nieuwsbrief 1 december 2021

Morgen, op 2 december, hebben we de hele dag werkgroepsessies.

We zullen in kanaal 1 & 2 20 breakoutrooms openen, waar jullie de hele dag met elkaar kunnen brainstormen en wensen iedereen die fysiek bij elkaar komt een goede sessie. 

De zoom-links voor deelname vind je verderop in de nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud