NEN Normalisatieagenda 2021 – 2023

Nederland staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. Dit is een enorme opgave en kan enkel worden aangepakt door de handen ineen te slaan en een gemeenschappelijk doel voor ogen te hebben: forse stappen maken en consensus bereiken. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn in de afgelopen jaren ambitieuze toekomstagenda’s gepresenteerd.

Verbindingen leggen, mensen bij elkaar brengen, kennis en kunde delen en consensus bereiken, zijn de kernactiviteiten van NEN. Daarom heeft de NEN met en haar stakeholders, die zich regelmatig mengen in het maatschappelijk debat, een toekomstagenda ontwikkeld: de Normalisatieagenda.

Die agenda bevat meerdere thema’s:

Digitale Transformatie, waarbij het niet alleen om technologie draait, maar vooral ook om ethiek en vertrouwen. Mobiliteit van de toekomst, waarbij het delen van data juist een steeds grotere rol gaat spelen, en voor beweging en vooruitgang zorgt. Klimaat & Duurzaamheid, want een groenere wereld valt of staat met geloofwaardige en betrouwbare afspraken. Leef- en werkomgeving, want we bouwen aan het Nederland van morgen, niet van gisteren. En Sleuteltechnologieën, zoals kunstmatige intelligentie, Fotonica en nanotechnologie; die ons gaan helpen bij de uitdagingen waar we voor staan, en waar wij als klein landje toonaangevend in kunnen blijven.

Lees meer: https://www.nen.nl/normalisatieagenda#:~:text=In%20de%20Normalisatieagenda%20zijn%20per%20thema%20hoofdonderwerpen%20benoemd%20die%20voortkomen,aan%20de%20ambities%20van%20Nederland.

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud