NEN – Duurzame steden en gebieden

In de NEN – Duurzame steden en gebieden staat onder anderebeschreven welke afspraken er zijn en welke specificaties en criteria er zijn op het gebied van duurzame steden. Het NEN-ISO 37122 (in combinatie met enkele andere ISO) helpt steden om indicatoren te identificeren voor het managen van stedelijke systemen en het implementeren van stedelijk beleid en programma’s. Denk hierbij aan:

– Reageren op uitdagingen als klimaatverandering en snelle populatie groei

– Het gebruik van data informatie en moderne technologieën om betere services aan te bieden en kwaliteit van leven in de stad te verhogen

– Het identificeren van de noodzaak en voordelen van een slimme infrastructuur.

Bijgevoegd vind je de NEN-ISO 37122 – Duurzame steden en gebieden.

 

 

 

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Normontwerp informatiemodellering van gebouwde omgeving ter commentaar

Op 7 april is een concept versie van de NEN 2660-1&2 verschenen en u wordt gevraagd om hier een reactie op te geven voor 1 juli.
Normontwerpen NEN 2660-1 ‘Regels voor informatiemodellering van de gebouwde omgeving – Deel 1: Conceptuele modellen’ en NEN 2660-2 ‘Regels voor informatiemodellering van de gebouwde omgeving – Deel 2: Praktische configuratie, extensie en implementatie van deel 1’ zullen de huidige NEN 2660:1996 deels vervangen.

Ga naar de inhoud