NEN – Duurzame steden en gebieden

In de NEN – Duurzame steden en gebieden staat onder anderebeschreven welke afspraken er zijn en welke specificaties en criteria er zijn op het gebied van duurzame steden. Het NEN-ISO 37122 (in combinatie met enkele andere ISO) helpt steden om indicatoren te identificeren voor het managen van stedelijke systemen en het implementeren van stedelijk beleid en programma’s. Denk hierbij aan:

– Reageren op uitdagingen als klimaatverandering en snelle populatie groei

– Het gebruik van data informatie en moderne technologieën om betere services aan te bieden en kwaliteit van leven in de stad te verhogen

– Het identificeren van de noodzaak en voordelen van een slimme infrastructuur.

Bijgevoegd vind je de NEN-ISO 37122 – Duurzame steden en gebieden.

 

 

 

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

0B08 Datamodel

De Gemeente Den Haag wil datagedreven werken en voorziet voor de toekomstige doorontwikkeling van de stad en het uitvoeren van haar publieke taken een hoge mate van afhankelijkheid van Smart City-diensten die gepaard gaan met een grote vraag naar connectiviteit, sensoren, data en elektriciteit.

Ga naar de inhoud