Innovatie Expo video

Voor de Innovatie expo hebben we samen met verschillende partners van de City deal, ‘Een slimme stad zo doe je dat’ een video over de innovaties op gebied van de slimme stad samengesteld. Met bijdragen van onder andere Arcadis, Argaleo, Waterschap Vallei en Veluwe, Gemeente Breda, het Ministerie van IenW, VodafoneZiggo en Amsterdam Smart City. 

.

Verwante Artikelen

Brainstorm over Barcelona

Op 16 juni hebben we met elkaar alvast nagedacht over Barcelona, want november komt altijd sneller dan je denkt. Heb je deze brainstorm nou gemist? Dan zijn we nog steeds heel benieuwd waarom jij wil gaan. Vul deze enquête zodat we je input mee kunnen nemen. https://kennislab.typeform.com/to/vceaGSkY

Smart city moet democratisch zijn én bijdragen aan oplossen grote opgaven

51 partijen ondertekenden City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ op 3 december: Digitalisering en technologisering veranderen de komende jaren regio’s, steden en dorpen in de hele wereld en dus ook in Nederland. Om antwoord te geven op deze transitie, hebben staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) samen met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (JenV) de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ ondertekend op donderdag 3 december 2020. Dit deden zij samen met bestuurders van 16 gemeenten en 2 provincies, een waterschap, 15 bedrijven en 14 maatschappelijke organisaties. De komende twee jaar pakken de partners twaalf complexe smartcityvraagstukken op om de smart city verder te brengen.

Ga naar de inhoud