Ideeën voor nieuwe werkgroepen.

Hallo allemaal,
Vanaf oktober kunnen we een nieuwe werkgroep beginnen en misschien wel twee. Daar zijn verschillende ideeën voor binnengekomen. We horen graag wat jullie daarvan vinden.
De ideeën zijn:
>> Hoe verandert dit de manier waarop ruimtelijke (en uiteindelijke ook andere) plannen tot stand komen nu digitalisering en technologisering onze samenleving tot een netwerksamenleving maken? Hoe gebruik je de verandering zo dat het leidt tot betere plannen en een versterking van het democratisch proces?
>> Hoe geef je afnemers van smartcityoplossingen (steden, aannemers en infra-partijen) zekerheid te geven over de kwaliteit en uitwisselbaarheid van die oplossingen? Hoe vertaal je dat in normen?
>> Ideeën over de openbare ruimte:
• Hoe zorgen we ervoor dat we de stad en de openbare ruimte niet opnieuw gaan vormgeven rond de ontwikkeling van de zelfrijdende auto; net zoals ik mijn huiskamer niet inricht rondom mijn TV?
• Hoe houden we als overheid overzicht en regie over digitale connectiviteit en de impact daarvan op de openbare ruimte: glasvezel, kabel, draadloze communicatie?
• Hoe ontwikkel je slimme/digitale infrastructuur in de openbare ruimte voor de toekomst (systeemontwerp voor de basis van alle slimme toepassingen in de buitenruimte gebasseerd op glasvezel, stroom, slimme hubs en data/cloud.
>> Hoe manage je het gedrag in de openbare ruimte, ook in relatie tot straatintimidatie en geweld?

We horen graag wat jullie interessant vinden en waar je je meer over wil weten, over wil meedenken je bij wil aansluiten.

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud