Arcadis – De gezondste stad van Nederland

‘Goed beleid doet ertoe!‘ Arcadis heeft twintig gemeentes in kaart gebracht op het gebied van gezondheid. Als basis is hiervoor een onderzoek van het RIVM gebruikt, dat in 2016 keek naar de kenmerken van een gezonde stad. De grote vraag in dit onderzoek was hoe de fysieke omgeving in de praktijk bijdraagt aan gezondheid.

Het onderzoek leidde tot een top 20 lijst van gezonde Nederlandse steden. Opvallend is de afwezigheid van de grote steden in de top-10 van de lijst. Utrecht scoort met een twaalfde plaats nog het best. De grote steden scoren vooral laag in de domeinen ‘Gezond Milieu’, ‘Gezonde Buitenruimte’ en ‘Gezonde Gemeenschap’.

Het gehele onderzoek van Arcadis met daarin de volledige top 20 gezonde Nederlandse steden vind je op https://www.arcadis.com/nl/nederland/nieuws/nieuwsberichten/2020/groningen-gezondste-stad-nederland-zaanstad-kan-impuls-gebruiken/

Verwante Artikelen

Update werkgroepen

Tijdens de City deal partner bijeenkomst was er een terugkoppelmoment van iedere werkgroep. Hier leest u de voortgang van elke werkgroep en wat de hulpvragen zijn. Ook kunt u een pitchfilm zien van de terugkoppeling. Helaas stopte de opname halverwege en is dus de helft vanwege een technische storing verloren gegaan.

Ga naar de inhoud