Update CitiMeasure

Beste mensen,

Ik heb vandaag gesproken met de mensen van Eurocities over het CitiMeasure project. Hierbij de belangrijkste uitkomsten van dat gesprek.

 

>> Het project is een beetje vertraagd, doordat Eurocities nog geen formele go had gekregen van de EU. Die wordt vrijdag verwacht. Ze verwachten niet dat dit een probleem wordt, maar ik begrijp wel dat Eurocities niet volle bak kan gaan zonder 100% Go.

>> Dat betekent dat het project nu formeel in juli start.

>> In de pdf bij dit bericht lezen jullie het projectplan dat ze uitvoeren. Flinke pil, maar dan weet je wel hoe het staat. M1 (maand 1) is dus juli 2021.

>> De voorlopige planning voor de komende maanden is als volgt:

>> 1 juli – werken in de werkgroep binnen de City Deal (Irene Vivas Lalinde, een van de projectleiders van Eurocities is daarbij aanwezig om kennis te maken).

>> 5 juli – 12 uur – uitleg van Eurocities over het project (U kunt de sessie hier terugkijken)

>> 12 augustus en 9 september – City Deal meetings

>> In juli en augustus begint Eurocities aan het project.

>> In september is de eerste meeting.

>> Het is nadrukkelijk de bedoeling om het werk dat jullie hebben gedaan als uitgangspunt te nemen voor het project. Het is denk ik onvermijdelijk dat het project een kleine hickup krijgt, doordat het Europees wordt. En kan natuurlijk ook zo zijn dat het een andere kant op gaat als er andere steden uit andere landen aanhaken. Maar het is nadrukkelijk niet de bedoeling om van scratch af aan te beginnen.

>> Naast de twee werkgroepen die er al zijn, start ook een derde werkgroep over het voorkomen van een digital divide in de samenleving. Ook daar kunnen jullie aan meedoen, net zoals de andere partner van de City Deal.

>> Volgende week of de week daarna verstuurt Eurocities een enquête naar alle deelnemers van de City Deal met vragen over deze werkgroepen en de nieuwe werkgroep.

>> Onze City Deal blijft betrokken bij het Europees project. We hebben, zeker in het begin, regelmatig contact met Eurocities en zitten in de steeringroup.

>> We willen ook heel graag dat er een intensief contact blijft tussen het Eurocitiesproject en de City Deal. We zijn heel trots op de samenwerking en willen graag de uitkomsten delen met de Nederlandse smartcityvakwereld.

>> Mochten er nog vragen zijn, dan kan je mailen naar Irene Vivas Lalinde ( [email protected] ) van Eurocities.

Verwante Artikelen

Nieuwsbrief 1 december 2021

Morgen, op 2 december, hebben we de hele dag werkgroepsessies.

We zullen in kanaal 1 & 2 20 breakoutrooms openen, waar jullie de hele dag met elkaar kunnen brainstormen en wensen iedereen die fysiek bij elkaar komt een goede sessie. 

De zoom-links voor deelname vind je verderop in de nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud