Uitnodiging Voorloperbijeenkomst – Bewustwordingscampagne Digitalisering & Smart City

Beste mensen, de G40-leden in deze community ontvangen onderstaande uitnodiging ook via andere kanalen, maar zoals ze in de Achterhoek zeggen: ‘dubbelop is ens zo dik’. Meld je daarom aan! De uitnodiging staat ook open voor niet-G40-gemeenten.

 

En voor de andere lezers: dit doen we dus ook.

 

###########################################################################

 

Uitnodiging Voorloperbijeenkomst

Als opmaat naar de Bewustwordingscampagne Digitalisering & Smart City

Woensdag 22 september van 15.30 tot 17.30 uur

 

Geachte bestuurders en ambtenaren van G40 gemeenten,

 

Digitalisering en technologisering creëren nieuwe kansen en hebben daarmee grote potentie om bij te dragen aan het welzijn en welvaart van onze inwoners. Daar hoeven wij u waarschijnlijk niet van te overtuigen, maar een groot deel van uw collega’s is zich hiervan nog te weinig bewust. En zonder een breed bestuurlijk en ambtelijk draagvlak en gedegen kennis op het gebied van digitalisering, technologisering en Smart City komt deze innovatie moeizaam tot stand. Dat stelt het rapport ‘Overzicht versnellers, knelpunten en advies’, dat door Capgemini Invent, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Stedennetwerk G40 is geschreven (zie deze link). Des te meer reden om dat draagvlak verder te creëren en de kennis te vergroten. Daarom organiseren wij een Bewustwordingscampagne Digitalisering en Smart City.

 

De Bewustwordingscampagne Digitalisering & Smart City is een initiatief van de G40 Themagroep Smart Cities, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Heijmans, VodafoneZiggo en de Future City Foundation (allen partners van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’). De campagne heeft tot doel de bewustwording van digitalisering en Smart City mogelijkheden binnen gemeenten te vergroten. Wij willen u als voorloper helpen om de digitaliserings- en Smart City boodschap nog beter intern te kunnen communiceren, daarmee de kansen voor digitalisering en technologisering binnen uw gemeente te verhogen en samen een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke en stedelijke opgaven waar gemeenten voor staan. De Bewustwordingscampagne Digitalisering & Smart City bestaat uit verschillende informatieve middelen en twee workshops ‘enthousiast maken’ (op woensdag 13 oktober 2021 van 15.30 tot 17.30 uur) en ‘praktisch maken’ (op woensdag 10 november 2021 van 15.30 tot 17.30 uur)  waarvoor wij uw collega’s, die zich nog niet zo bewust zijn van de mogelijkheden willen uitnodigen. Maar dat kunnen wij niet zonder u!

 

Daarom nodigen wij u, bestuurders en ambtenaren, graag uit voor een ‘Voorloperbijeenkomst’ op woensdag 22 september van 15.30 tot 17.30 uur. Daarin gaan wij samen met u op zoek naar de actuele maatschappelijke en stedelijke uitdagingen binnen gemeenten, naar de vraag waarom gemeenten nog (te) weinig met digitalisering en Smart City doen, waarom uw collega’s het nog niet of onvoldoende omarmen en hoe wij u kunnen helpen om de digitaliserings- en Smart City boodschap intern beter te kunnen vertalen en communiceren.

 

Doet u mee? Helpt u mee om Smart City innovatie beter op de kaart te zetten, zodat wij met z’n allen meer kunnen profiteren van de mogelijkheden? Dat zouden wij zeer op prijs stellen. U kunt zich aanmelden via onderstaande link, liefst vóór 1 september. U kunt bij het aanmelden aangeven of uw voorkeur uitgaat naar online deelnemen of op locatie.

 

Tevens stellen wij u een aantal vragen om informatie te vergaren die wij kunnen gebruiken tijdens deze bijeenkomst. De locatie en/of link voor de digitale of eventueel hybride bijeenkomst wordt enkele dagen voor de bijeenkomst verstuurd.

 

Meld u hier aan voor de Voorloperbijeenkomst (door te klikken op deze link)

 

 

Namens de partners van de Bewustwordingscampagne Digitalisering & Smart City,

 

Wim Willems en Rolf Tjemmes (gemeente Apeldoorn)

Michiel van Willigen en Henk Vonk (gemeente Zwolle)

 

 

Verwante Artikelen

Ga naar de inhoud