Summerschool 24-26 augustus: Ethische dilemma’s van de slimme stad

Ben je een jongprofessional en wil je alles leren over de slimme stad? Meld je dan aan voor de Summerschool ‘Ethische dilemma’s van de slimme stad’ op 24, 25 en 26 augustus in Den Haag. Samen met 24 jongprofessionals werk je in multidisciplinaire teams aan een vernieuwend concept om ethiek een plek te geven in de digitale transitie.

Deze summerschool wordt georganiseerd door Future City Foundation en het Kennislab voor Urbanisme, in opdracht van Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en in samenwerking met de gemeente Den Haag, het LivingLab Scheveningen en de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

Data: 24, 25 en 26 augustus 2022
Locaties: Den Haag – Scheveningen
Deelname gratis (inclusief overnachtingen en eten en drinken).
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE & AANMELDEN

Je ziet het regelmatig voorbij komen: discriminerende algoritmes, AI-techniek die mensen van kleur niet herkent. Het toepassen van nieuwe technologie verloopt niet vlekkeloos. Het werpt de vraag op hoe we smartcitytechnologie op een verantwoorde manier kunnen toepassen? We moeten de mogelijkheden die digitalisering biedt, benutten om deze problemen aan te pakken. Maar wel op een democratische manier.

Laat je inspireren door experts van de Provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Living Lab Scheveningen en vele anderen. Ontdek wat mensen bezighoudt en vertaal dat in een concreet product. Aan het einde van de summerschool presenteer je met je team jullie briljante plan aan de vakjury en wie weet winnen jullie die 2000 euro!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE & AANMELDEN


DOE MEE!
Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je volgt een hbo- of wo-opleiding of bent net aan het werk (max 3 jaar werkervaring). En je hebt een achtergrond in:

  • ORGANISATIE: rechten, bestuurderskunde, economie
  • SOCIAAL: sociologie, sociale geografie
  • RUIMTE: ruimtelijke ordening, geografie, planologie, stedenbouw
  • DESIGN: product design, multimedia, marketing
  • TECH: geo en media design, game design, computer science / IT en software developing
  • of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom.

Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Aan deze summerschool kunnen 24 jongprofessionals deelnemen. Deelnemen is GRATIS (inclusief overnachtingen en eten en drinken).

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE & AANMELDEN

Verwante Artikelen

Ga naar de inhoud