Nieuwsbrief van 19 oktober 2022

Beste partner van de City Deal ‘Slim Maatwerk’,

 

Op 20 september hebben we weer de hele dag werkgroepsessies van de City Deal Slim Maatwerk. De link voor deelname vind je verderop in deze nieuwsbrief.

 

Je hoeft alleen mee te doen aan de werkgroepen die je interessant vindt / waar je deel van wilt uitmaken. 

BELANGRIJK

29 september – Bestuurderslunch op de Dag van de stad in Tilburg 

Op 29 september tijdens de Dag van de stad in Tilburg is er een bestuurderslunch die in het teken van de City Deal ‘Slim Maatwerk’ staat. Jan-Willem Wesselink en Annefleur Siebinga gaan met bestuurders in gesprek over hoe digitalisering een oplossing kan bieden voor het oplopende personeelstekort in het sociaal domein. Wil je dat jouw bestuurder aansluit bij die lunch? Mail dan naar jan-willem@future-city.nl. 

En bekijk hier het programma van de Dag van de stad. Deelname aan de Dag van de stad is gratis. 

Nieuwe werkvorm – Sprintsessies 

We kregen meerdere signalen vanuit partners dat er meer behoefte is om fysiek met elkaar aan de slag te gaan. Daarom gaan we per werkgroep sprints organiseren waarin we met elkaar toe gaan werken naar concrete resultaten. Lees meer

3 oktober – De eerste fysieke sprintsessie in de ervaarwoning in Den Haag

De werkgroep ‘Beter gebruik bestaande middelen in de wijk en woning’ organiseert op 3 oktober de eerste fysieke sessie van 12.30 -16.00 uur in Den Haag. Wil je meedenken hoe je ervoor zorgt dat in het sociaal domein bestaande oplossingen en vraagstukken elkaar beter vinden? Meld je dan nu aan voor deze sprintsessie. 

6 oktober – Fysieke City Deal dag

Op 6 oktober organiseren we weer een fysieke City Deal dag met een workshop over hoe je kennis verder brengt in je organisatie, een lunchlezing van het CBS ‘Van data soep maken’ en een netwerklunch met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. In verband met de broodjes en de borrel is het fijn als we weten of je komt.

Meld je hier aan

Bestuurdersbijeenkomst op 6 oktober

Op 6 oktober organiseren we ook van 9.00 – 10.00 uur een bestuurdersontbijt voor alle bestuurders van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en de City Deal ‘Slim Maatwerk’. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Jan-Willem Wesselink over de successen van beide City Deals en de volgende stappen en is er veel tijd om te netwerken.

Meld hier je bestuurder aan. 

Smart City Expo World Congress

Van 13 tot en met 18 november 2022 zitten wij vanuit de Future City Foundation in Barcelona. Daar ontmoeten we de wereldwijde smartcitycommunity op de Smart City Expo World Congress (SCEWC, 15-17 november 2022). We maken er een week van vol inspiratie, nieuwe netwerken en ontmoetingen van. Als je die week ook in Barcelona bent kun je met ons meedoen. We organiseren bijvoorbeeld op zondagavond 13 november een City Deal diner en organiseren beurssafari’s rondom slim maatwerk. Bekijk hier het conceptprogramma.

PARTNERBIJEENKOMST 20 september  

Link voor deelname:

Zoomlink:

https://us02web.zoom.us/j/89033579447?pwd=Z2d4VUE4NFk3UmhVNEh4bkE4c0Z5QT09

Meeting ID: 890 3357 9447

Passcode: 202682

 

Plenair

08.30 uur – Welkom en stand van zaken

Werkgroepen
09.00 uur – Hoe brengen we op een goede manier het sociale domein digitaal in kaart en hoe kan de uitwisseling van data worden geoptimaliseerd?
10.00 uur – Hoe leren professionals de online klantreis van hulpvragers?
11.00  uur – Beter gebruik bestaande digitale en technologische hulpmiddelen in de woning en in de wijk. 
13.00 uur – Hoe kunnen digitalisering en technologisering bijdragen aan positieve gezondheid?
14.00 uur – Hoe voorkomen we dat digitalisering de kansenongelijkheid vergroot en hoe kunnen we via onderwijs en in de leefomgeving daar een oplossing voor bieden?

 

Plenair
15.00 uur – Het virtueel inkomstenloket – Hoe werkt het en wat doet het? Door Pieter in ’t Hout (gemeente Utrecht) 

 

OVER DMI

Online werkomgeving DMI

We werken met elkaar samen in de online werkomgeving DMI. Wil je weten hoe DMI werkt? Dat lees je hier: Meer informatie over DMI.

Om sneller de weg te vinden hebben we 2 deeplinks gemaakt:

Als je een uitnodiging voor DMI wilt of voor je collega’s, meld je dan even bij Zoë (zoe@future-city.nl).

 

BELANGRIJKE DATA

20 september – City Deal partnerbijeenkomst – zet in je agenda

29 september – Dag van de stad – Meld je hier aan

3 oktober – Sprintsessie werkgroep ‘Wijk en woning’ – Meld je aan

6 oktober – Fysieke City Deal partnerbijeenkomst – zet in je agenda

15 – 17 november – Smart City Expo World Congress – Ga je met ons mee? 

 

Met vriendelijke groet,

 

Het City Deal Slim Maatwerk team

 

Annefleur Siebinga annefleur@future-city.nl 
Zoë Spaaij – zoe@future-city.nl – 0650586953
Jan-Willem Wesselink – jan-willem@future-city.nl – 0628638426

Verwante Artikelen

Dit doen we tijdens de Data Week NL 2022

Van 27 juni t/m 2 juli 2022 vindt de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch. De hele week organiseren we een interessant programma met de ondertekening van de City Deal Slim Maatwerk, een driedaagse summerschool voor jongprofessionals en diverse workshops door partners van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Bekijk hier de verschillende programma’s (wijzigingen voorbehouden).

Dit doen we tijdens de Data Week NL 2022

Van 27 juni t/m 2 juli 2022 vindt de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch. De hele week organiseren we een interessant programma met de ondertekening van de City Deal Slim Maatwerk, een driedaagse summerschool voor jongprofessionals en diverse workshops door partners van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Bekijk hier de verschillende programma’s (wijzigingen voorbehouden).

Ga naar de inhoud