Home Events - Future City Community City Deal Slimme Stad Homepage event Webinar ‘Communicatierichtlijnen Sensoren’ – 14 maart 2024

Webinar ‘Communicatierichtlijnen Sensoren’ – 14 maart 2024

Verkeersborden in Nederland zijn voor iedereen herkenbaar en begrijpelijk. Als iedere stad deze zelf zou vormgeven, zou het een rommeltje worden. Precies dit gebeurt nu wel rondom het communiceren over sensoren.

Wat als er een duidelijke landelijke communicatierichtlijn voor sensoren zou zijn? Zo een richtlijn zorgt voor meer transparantie tussen overheid en inwoners én zorgt voor meer vertrouwen in het gebruik van sensoren.

Daarom hebben de Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Provincie Noord-Brabant, het AMS-Institute, de TU Delft en Muzus de handen ineengeslagen om te komen tot zo een landelijke communicatierichtlijn.

Wilt u weten wat deze richtlijn voor u kan betekenen? Meld u dan nu aan voor het webinar op 14 maart van 9.00 -10.00 uur.

Meld je onderaan deze pagina aan!

Waar gaat het over?

Er zijn steeds meer sensoren in onze steden, die helpen bij het analyseren, monitoren en beheren van stedelijke opgaven. Denk aan sensoren die de drukte in de stad te monitoren, voor het opladen van elektrische auto’s, voor het beheren van afval en voor het handhaven van openbare orde en veiligheid. Deze sensoren verbeteren vaak de leefbaarheid van steden, maar kunnen ook ongewenste en/of onvoorziene effecten veroorzaken. Burgers zijn nauwelijks bewust van deze systemen en de impact die ze hebben op hun leven.

Momenteel is er geen gestandaardiseerde aanpak voor het communiceren over sensoren van de overheid. Op veel plekken wordt nu niet niet gecommuniceerd over sensoren. En verschillende communicatie kan leiden tot verwarring.

De gemeenten Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, de provincie Noord-Brabant, het AMS-Institute, de TU Delft en Muzus hebben een effectieve en inclusieve communicatieaanpak (online en offline) over sensoren in de stad ontwikkeld. Deze aanpak is ook in een aantal deelnemende steden gevalideerd.

Programma

9.00 – Opening door Thijs Turel (AMS – Institute)

Waarom moeten overheden aan de slag met de communicatierichtlijn sensoren?

9.15 – Doel van de communicatierichtlijn door Pieter van Langen (TU Delft)

Hoe spelen vertrouwen en transparantie een rol binnen overheidscommunicatie?

9.30 – Hoe werkt de communicatierichtlijn door Muzus

Hoe kunt u morgen aan de slag met de communicatierichtlijn sensoren? Meld je hieronder aan!

 

Datum en tijd:
14 maart 2024- 9:00 – 10:00 uur

Locatie:
 Online

Aanmelden webinar 'communicatierichtlijnen sensoren'

Webinar 'Communicatierichtlijnen sensoren'- 14 maart 2024

Datum

14 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

09:00 - 10:00

Meer Info

Klik hier

Labels

Homepage event

Locatie

Online webinar
QR code

Reacties

Ga naar de inhoud